فناوری در خودرو

چه زمانی هوش مصنوعی تسلا از انسان پیشی می‌گیرد؟ قدرت خیره‌کننده ریزتراشه‌های ایلان ماسک

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

به گفته دانشمندان، ۲۵ سال طول می‌کشد تا مغز انسان به بلوغ کامل برسد، اما تحقیقات جدید ادعا می‌کند که هوش مصنوعی مورد استفاده تسلا ایلان ماسک تنها در ۱۷ سال می‌تواند برابر با آن باشد.

محققان مدت‌ها قبل پیش‌بینی کرده‌اند که هوش مصنوعی در نهایت از هوش انسانی پیشی خواهد گرفت؛ اگرچه پیش‌بینی‌های متفاوتی درباره زمان وقوع آن وجود دارد.

بر اساس مطالعه شرکت اتوتریدر واناراما، ریزتراشه جدید تسلا تا سال ۲۰۳۳ «هوشمندتر» از انسان خواهد بود.

این مطالعه نشان می‌دهد که این هوش مصنوعی، در حال حاضر توانایی پردازشی معادل ۳۶ درصد از مغز انسان را دارد. حدود ۱۰۰ میلیارد نورون مغز انسان را تشکیل می‌دهند. میزان این نورون‌ها از سال اول تولد تا سن ۲۵ سالگی که به طور کامل رشد می‌کند، ۳ برابر می‌شود.

تراشه جدید D1 تسلا قدرتمندتر از هر چیزی است که سازنده پیش‌تر در خودروهای خود استفاده کرده است؛ مدیریت ۳۶۲ تریلیون عملیات در ثانیه. قدرت پردازش آن در حال حاضر بیش از یک سوم (۳۶ درصد) مغز انسان بوده که توانایی یک کوادریلیون عملیات در ثانیه است.

در مقایسه باید  گفت که اولین تراشه Nvidia از سال ۲۰۱۶، تنها ۱۲ تریلیون عملیات در ثانیه را انجام داد.

با تجزیه و تحلیل هر دو مدل فعلی و قبلی، این سازمان کشف کرد که توانایی ریزتراشه‌های تسلا هر سال با سرعت ۴۸۶ درصد در حال رشد است.

تراشه جدید D1 که جزئی از پلتفرم ابررایانه «دوجو» (Dojo) و سیستم خودکار رانندگی خودران این شرکت است، به زودی توسط شرکت ماسک در دسترس قرار خواهد گرفت.

وانارام می‌گوید: «بی‌عقلی نیست اگر فکر کنیم که فناوری در طول عمر ما از نظر هوش از انسان‌ها پیشی می‌گیرد. ریزتراشه‌ها در حال حاضر می‌توانند مانند سیناپس‌های مغزی کار کنند و محققان تراشه‌هایی را تولید می‌کنند که از شیوه عملکرد مغز الهام گرفته شده است.»

منبع: همشهری آنلاین

کانال تلگرام  رسانه فناوری هوشمند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا